Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εγκύκλιος ΟΠΑΔ για την θεώρηση βιβλιαρίων νοσηλείας

1. Δεν απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων νοσηλείας των προστατευομένων μελών των άμεσα ασφαλισμένων, των εκ μεταβιβάσεως συνταξιούχων, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των μελών της οικογένειας αναπήρων και θυμάτων πολέμου και άλλων ασφαλισμένων ειδικών κατηγοριών από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού (ΥΠΑΔ) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα δε βιβλιάρια νοσηλείας που ήδη κατέχουν οι ασφαλισμένοι ισχύουν κανονικά καθισταμένων υπευθύνων των ασφαλισμένων σε περίπτωση χρήσης αυτών κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.
2. Τα βιβλιάρια νοσηλείας παλαιού τύπου χωρίς barcode δεν αντικαθίστανται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και ισχύουν κανονικά.
3. Κατά την συνταξιοδότηση των εν ενεργεία υπαλλήλων δεν αντικαθίστανται τα ήδη υπάρχοντα βιβλιάρια νοσηλείας του ίδιου καθώς και των μελών της οικογένειας του αλλά τίθεται σφραγίδα επί του παλιού βιβλιαρίου νοσηλείας ότι είναι συνταξιούχος, αναγράφεται ο αριθμός μητρώου σύνταξης, ο βαθμός συνταξιοδότησης, η κατηγορία εκπαίδευσης, τα χρόνια υπηρεσίας και η δικαιούμενη θέση νοσηλείας.