Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Συγχώνευση σχολικών μονάδων διαφορετικών περιοχών μετάθεσης

Σπύρος Βαζούρας
Αιρετός, ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας
Μάϊος, 2011
Ενημερωτικό Δελτίο 

"Συγχώνευση σχολικών μονάδων διαφορετικών περιοχών μετάθεσης"

Συνάδελφοι, 
σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης σχολικών μονάδων διαφορετικών περιοχών μετάθεσης και τις επιπτώσεις στις επικείμενες τοποθετήσεις, ρυθμίσεις υπεραριθμιών κλπ του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατέθεσα στις 20.4.2011 στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας τη παρακάτω πρόταση:

«Με βάση το σχέδιο υπουργικής απόφασης συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο επισυνάπτεται στην υπ. αρ. 45686/Δ2/14.4.2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού για το έτος 2011-2012 και σχετικά με την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών συγχωνευμένων σχολικών μονάδων διαφορετικών περιοχών μετάθεσης (και συγκεκριμένα του 1ου Γυμνασίου Λιβαδειάς της περιοχής μετάθεσης Α΄ Βοιωτίας και του Γυμνασίου Χαιρώνειας της περιοχής μετάθεσης Β΄ Βοιωτίας), σας προτείνω:
να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ νομική συνδρομή και διευκρινιστική οδηγία για την ερμηνευτική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Π.Δ. 100/97.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί ο αντικειμενικός χαρακτήρας των γενικών μεταθέσεων των εκπαιδευτικών (από μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη περιοχή μετάθεσης) που αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο από το ΚΥΣΔΕ και αποκλειστικά με βάση το σύνολο μονάδων μετάθεσης των εκπαιδευτικών.»

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση και προχώρησε σε σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ.