Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ενημερωτικό Δελτίο


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις στα διαθέσιμα λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας για το σχολικό έτος 2011-2012. Οι τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν με την ακόλουθη σειρά:
1.Αποσπάσεις - τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα
2.Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών - διάθεση ΠΥΣΔΕ, με βάση το σύνολο των μορίων μετάθεσης
3. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών, με βάση το σύνολο των μορίων απόσπασης. Οι αιτήσεις απόσπασης από σχολείο σε σχολείο εντός ΠΥΣΔΕ και οι αιτήσεις των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών από άλλο ΠΥΣΔΕ συνεξετάσθηκαν
4.  Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία νέων λειτουργικών κενών (νέα τμήματα, μακροχρόνιες άδειες, Β΄ φάση αποσπάσεων  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κ.α.), καλύφθηκε  πρώτα με τροποποίηση τοποθέτησης στη περιοχή μετάθεσης με βάση το σύνολο των μορίων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης και ακολούθως με αποσπάσεις  εντός ΠΥΣΔΕ,  ώστε να διασφαλιστεί η ΔΙΚΑΙΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

Ειδικότερα,  για τις ειδικότητες Φυσικής Αγωγής ΠΕ11, Πληροφορικής ΠΕ19-20, Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06 και Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ05, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη ΟΛΩΝ των συναδέλφων σε συνδυασμό με λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας είτε με άλλες λειτουργικές ανάγκες (π.χ. λειτουργία βιβλιοθηκών των σχολικών μονάδων).  
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. Θεολόγων ΠΕ01 στη Γ΄Βοιωτίας) πραγματοποιήθηκε κάλυψη λειτουργικών κενών με μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλη περιοχή μετάθεσης, χωρίς αίτησή τους. Επίσης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. Φυσικής Αγωγής ΠΕ11) διατέθηκαν συνάδελφοι στη Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας και μόνο κατά προτίμησή τους.   
 
Όλες οι σχετικές αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της ΔΔΕ Βοιωτίας (dide.voi.sch.gr) ώστε να εξασφαλιστούν η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ο δημόσιος έλεγχος.

Τα εναπομείνατα λειτουργικά κενά που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στη διαδικυακή πύλη της ΔΔΕ Βοιωτίας καθώς και όποια άλλα προκύψουν θα καλυφθούν με τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί εκ νέου, είτε τροποποίηση τοποθέτησης είτε απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ μπορεί να υποβάλλει νέα αίτηση.