Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στις συνδικαλιστικές μας εκλογές. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου για το πως εξελίσονται τα γεγονότα που αφορούν τον κλάδο μας. Πρώτα πρώτα την ίδια την διαδικασία των εκλογών. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ένα καταστατικό τριάντα χρόνων σε ένα σύγχρονο κόσμο που αλλάζει μέρα με την μέρα. Πρέπει την ίδια μέρα να γίνεται η απολογιστική και την ίδια οι εκλογές και όχι κάθε χρόνο αλλά κάθε δύο χρόνια. Θυμίζω ότι τώρα γίνεται άλλη μέρα η απολογιστικ(με άδεια), άλλη μέρα οι εκλογές (χωρίς άδεια) χάνοντας έτσι χρόνο από τα δημόσια σχολεία μας και με αποτέλεσμα την μικρή συμμετοχή στην διαδικασία των εκλογών.
Ακούμε σήμερα για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ. Σκάνδαλο όμως είναι συνάδελφοι να ξεσπιτώνονται για 11 ώρες την εβδομάδα ως ωρομίσθιοι, όποτε τους φωνάζουν, όποτε τους πληρώνουν με ωρομίσθιο πείνας και να λέγεται ότι μειώνεται η ανεργία με αυτόν τον τρόπο.
Δεν μπορώ να μη αναφερθώ και στην πεντάχρονη καθήλωση των μισθών μας. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ο κλάδος μας είναι από τους πιο αδικημένους, αν όχι ο πιο αδικημένος, όσον αφορά τα οικονομικά, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά των δημοσίων υπαλλήλων. Οι μισθοί μας σε συνάρτηση με τις ανάγκες της σύγχρονης και σκληρής κοινωνίας οδηγούν πολλούς συναδέλφους στην εξωσχολική απασχόληση. Είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπής μισθούς και εργασιακή ασφάλεια. Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον οικονομικό και θεσμικό κατήφορο μέσα από νέους και έξυπνους τρόπους αντίδρασης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μπροστά στην κάλπη ας σκεφτούμε πως θα διεκδικήσουμε και πως θα πετύχουμε να βάλουμε την αξιοπρέπεια και την ηθική στην υψηλότερη θέση. Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε:
Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακή ασφάλιση
Αξιόπιστους και αποτελεσματικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς
Επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων χωρίς διαμεσολαβητές και παρεμβάσεις κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων.
Αξιοπιστία – Αντικειμενικότητα – Διαφάνεια
Ηρθε η ώρα για ΑΛΛΑΓΗ!

Ευχαριστώ,
Χρήστου Σ. Χρήστος
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΩΠΙΑΣ
Υποψήφιος με την ΠΑΣΚ Καθηγητών