Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ για την εισοδηματική πολιτική - 2009

Συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση – επιτέλους – η εισοδηματική πολιτική για το 2009. Μια πολιτική που επιβεβαιώνει στη πράξη την αντίληψη της πλήρους αποτυχίας των κυβερνητικών σχεδιασμών και που μετακυλίει στις πλάτες των εργαζομένων το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Τα συνήθη «υποζύγια» καλούνται, για μια ακόμα φορά, να πληρώσουν τα σπασμένα μιας αντι-αναπτυξιακής πολιτικής, την ώρα που οι τράπεζες ανακοινώνουν κέρδη 3 δις ευρώ και ενισχύονται επιπλέον από τα χρήματα του Ελληνικού λαού με άλλα 28 δις ευρώ.
Καλούμαστε, λοιπόν, εμείς να ενισχύσουμε αυτούς που προκάλεσαν την κρίση και τους οποίους οι κυβέρνηση ανοικτά στηρίζει.
Φέτος, περισσότερο από το 75% των συναδέλφων θα λάβει ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ αφού η επιλογή της κυβέρνησης είναι να τους τιμωρήσει για το ότι ασκούν το δημόσιο λειτούργημα.

Συνάδελφοι,
Απαιτούμε άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που μας καταδικάζει σε ανέχεια και παράλληλα γενναία αύξηση των αποδοχών μας. (επίδομα 176 ευρώ, καταβολή δεδουλευμένων των ωρομισθίων συναδέλφων, ΠΔΣ, ΚτΠ, κ.α.) Κρίνουμε άκρως επικίνδυνη την αντίληψη της κυβέρνησης για την ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ της εργασίας μας και δηλώνουμε ότι θα εντείνουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο του εκπαιδευτικού λειτουργού και του Δημόσιου Σχολείου.