Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο Προγραμματισμού Δράσης 2010

Πλαίσιο διεκδικήσεων - παρεμβάσεων: Στοχευμένα, Αξιόπιστα και Δυναμικά
1.Διεκδίκηση των αναδρομικών της ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 ευρώ, σύμφωνα με την υπ. αρ. 1132/2008 τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, για όλους τους δικαιούχους εκπαιδευτικούς και εφ’ εξής ενσωμάτωσή της στο βασικό μας μισθό.
2.Υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτείας για τη σταδιακή ένταξη του Κινήτρου Απόδοσης (100 ευρώ) στο βασικό μισθό, που σταμάτησε πέρσι λόγω του «παγώματος» των μισθών με την εισοδηματική πολιτική του έτους 2009.
3. Καταβολή των οδοιπορικών του έτους 2008 στους δικαιούχους συναδέλφους.
4. Καταβολή των αμοιβών στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και στους σχεδιαστές - αξιολογητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
5. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Καθαρές κουβέντες - καθαρές πράξεις - καθαρές σχέσεις.
6.Επίλυση του κτιριακού προβλήματος των σχολικών μονάδων ΤΕΕ.
7.Δημιουργία ειδικής επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ (αρ.15/παρ.δ), για θέματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
8.Μεταβολή περιοχών μετάθεσης ν. Βοιωτίας.
9.Δυνατότητα ελεύθερης προσωπικής επιλογής τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας από τους συναδέλφους.
10.Εκπτώσεις για τους εκπαιδευτικούς (ΚΤΕΛ Θήβας, ΚΤΕΛ Λιβαδειάς, καταστήματα–αγορές, κινηματογράφος κ.α.)

Συνδικαλιστικό Κίνημα:
Σχεδιασμός - Δράση – Αξιοπιστία
1. Το ΔΣ πραγματοποιεί τακτικές προγραμματισμένες επισκέψεις για ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους στις σχολικές μονάδες. To συνδικάτο βρίσκεται με συνέπεια και παρεμβάσεις δίπλα σε κάθε συνάδελφο (μόνιμο, αναπληρωτή, ωρομίσθιο) και στηρίζει το έργο του. Ενημέρωση των νεοδιόριστων συναδέλφων για τα δημοσιο-υπαλληλικά τους καθήκοντα και δικαιώματα και για τα συνδικαλιστικά θέματα του κλάδου.
2. Προτείνουμε, με συνέπεια, στην ΟΛΜΕ την συμμετοχή του κλάδου σε κάθε Δημόσια Διαβούλευση για θέματα Παιδείας. Διατηρούμε αποστάσεις από την άρνηση και το μηδενισμό, από εθιμοτυπικές «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής».

Ο εκπαιδευτικός στο προσκήνιο: Κοινωνική προσφορά - πολιτιστική παρέμβαση
1.Διοργάνωση δράσεων κοινωνικής προσφοράς (π.χ. αιμοδοσία, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε ορφανοτροφεία, μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες)
2.Διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικής παρέμβασης (π.χ. συνδιοργάνωση εκδήλωσης με Ν.Α. Βοιωτίας για το «2010, Ευρωπαϊκό έτος κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού»)
3.Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων (π.χ. για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση, για το Ασφαλιστικό κ.α.)
4.Πραγματοποίηση ετήσιας εκδρομής της ΕΛΜΕ στο εξωτερικό.
5.Συνεργασίες με ΜΚΟ (π.χ. Γιατροί Χωρίς Σύνορα για προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης)
6.Άλλες δράσεις.