Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

24 χρόνια μετά - Αλλαγή σελίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πολιτική και Πολιτισμική Νίκη των Προοδευτικών αυτοδιοικητικών και κοινωνικών Δυνάμεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Στη Αθήνα εκλέγεται νέος Δήμαρχος  ο κ. Γιώργος Καμίνης - συνδυασμός Δικαίωμα στη Πόλη που συγκέντρωσε ποσοστό 51.95% και 77165 ψήφους, έναντι του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που έλαβε 48.05% και 71366 ψήφους.  

Στη Θεσσαλονίκη εκλέγεται νέος Δήμαρχος  ο κ. Γιάννης Μπουτάρης - συνδυασμός Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη που συγκέντρωσε ποσοστό 50.16% και 52174 ψήφους, έναντι του κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα που έλαβε 49.84% και 51845 ψήφους.

Σε αυτή τη μάχη των Προοδευτικών αυτοδιοικητικών και κοινωνικών Δυνάμεων απέναντι σε μια Συμμαχία συντηρητικών δυνάμεων και Ακροδεξιάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απουσίαζαν για μια ακόμη φορά οι κομματικές ηγεσίες ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένες σε ένα δήθεν "αντιμνημονιακό μέτωπο"  και στη λογική των "ίσων αποστάσεων". Οι προοδευτικοί πολίτες, όμως, τους γύρισαν τη πλάτη.

Η Ελπίδα της Δημιουργίας ξαναγεννήθηκε χθές, μετά από 24 χρόνια συντηρητικής διαχείρισης και παρακμής, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες  του κ. Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη υποστήριξαν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι - Πράσινοι και πρωτοβουλίες πολιτών.