Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή σ. Δαμιανίδη Χρ. Προέδρου ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας προς μέλη και φίλους ΠΑΣΚ Δ.Ε.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Παραμένουμε σταθεροί με τις αρχές και τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Με τις επιλογές μας για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Έχουμε ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ τη θέση μας  από την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που  καμιά πλέον σχέση δεν έχει με τις κοινωνικές δυνάμεις που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του ως σήμερα. Εφαρμόστηκε μια νεοφιλελεύθερη συνταγή που δεν αντιμετώπισε κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Από την άλλη, η Αντιπολίτευση παρότι γνωρίζει ότι η χώρα κινδυνεύει αφήνει μόνη της την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει την κατάσταση ελπίζοντας να εισπράξει τη φθορά ή να δώσει ένα «χεράκι βοήθειας» για να χρεοκοπήσει η χώρα ώστε να «συνειδητοποιηθούν πολιτικά» οι εργαζόμενοι. Οι προτάσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και των αυτοαποκαλούμενων «αριστερών», «προοδευτικών» δυνάμεων στερούνται ρεαλισμού και αποτελεσματικότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω αυτής της ανεπάρκειας οι Έλληνες έχουν γυρίσει την πλάτη σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα και σ’ αυτούς που το διαχειρίζονται.
Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που αναλάβαμε την εκπροσώπηση της Παράταξης στο χώρο των Καθηγητών στον Νομό Βοιωτίας. Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των συναδέλφων. Η οργανωτική μας αυτονομία μας επιτρέπει να ασκούμε δημόσια και την πιο αυστηρή κριτική απέναντι ΚΑΙ σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.  Δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τον στείρο αρνητισμό, τη συνθηματολογία και την κενολογία. Την ανέξοδη επαναστατική ρητορεία. Από την πρώτη στιγμή  διαχωρίσαμε τη θέση μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση στα δύο βασικά θέματα της χρονιάς: συγχωνεύσεις σχολείων και ενιαίο μισθολόγιο με τη στάση μας κι όχι με λόγια και τακτικισμούς. Δεν ακολουθήσαμε, αλλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τη δυναμική της ΠΑΣΚ, οδηγήσαμε  και συνεχίζουμε να οδηγούμε με δράσεις και πρωτοβουλίες τις άλλες  παρατάξεις, οι οποίες δρουν από κομματικό συγκυριακό καθήκον ενώ συχνά-πυκνά ετεροκαθορίζονται από ισχνές μειοψηφίες.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
αυτή η συνέπεια στις αρχές και την ιδεολογία μας, η κριτική στάση απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, η αποτελεσματικότητα και οι πρωτοβουλίες σε μια σειρά από δράσεις, μας κάνουν να στεκόμαστε δίπλα σας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΒΑ. Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να φέρουμε σε πέρας οποιαδήποτε δυσκολία ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.

Χρήστος Δαμιανίδης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
Μέλος της Γραμμ. ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Βοιωτίας