Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

K. Μπόικος: Κινηματική απάντηση

Αν εξαιρέσει κανείς τον θετικό συμβολισμό της παρουσίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στα γραφεία της ΟΛΜΕ, από τη συνάντησή της με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των καθηγητών είναι αδύνατο να εντοπίσουμε ίχνη κάποιου θετικού αποτελέσματος, σε σχέση με τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της!

Και αυτό οφείλεται σε αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία επιμένει, όπως αποδείχθηκε και στην παραπάνω συνάντηση, στην ίδια αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας, ενώ προσωπικά διαδήλωνε την ταύτισή του με όλες, σχεδόν, τις κύριες διεκδικήσεις του κλάδου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ταυτόχρονα, δικαιολογούσε π.χ. τη συνεχή μείωση των δαπανών για την παιδεία από το 2005 μέχρι σήμερα αποδίδοντάς την στην κατεστραμμένη οικονομία που παρέλαβε, το 2004, η σημερινή κυβέρνηση από την προκάτοχό της και στη χρηματοπιστωτική κρίση!!

Είναι, άραγε, προϊόν κομματικής προκατάληψης η θέση μας, ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τη δραστηριότητά της στην επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, που οφείλει ωστόσο να επιλύει ή η κριτική μας αυτή είναι βάσιμη και επιβάλλεται να κινητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να τροφοδοτήσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις τους;

Ως ΟΛΜΕ δεν έχουμε αυταπάτες. Η επόμενη συνάντησή μας με τον Υπουργό Παιδείας ή θα έχει χαρακτήρα διαπραγμάτευσης με όρους ισχυρής πίεσης προς την κυβέρνηση ή δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί!

Κώστας Μπόικος / Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ