Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ: Νέα αναβολή στο ΣτΕ για τα 176 ευρώ

Συνάδελφοι,
τώρα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη για διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας με κάθε τρόπο.

Στην παρούσα συγκυρία που οδηγούμαστε σε μια πρωτόγνωρη αύξηση του κόστους ζωής μας και πτώση του βιοτικού μας επιπέδου (μετά τις περικοπές των μηνιαίων επιδομάτων μας κατά 12%, των επιδομάτων Πάσχα – Χριστουγέννων – θερινής αδείας κατά 30%, την αύξηση του ΦΠΑ, των καυσίμων κ.α) επανέρχεται το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των 176 ευρώ με περισσότερη βαρύτητα.

Η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης του Δημοσίου κατά της απόφασης 959/2008 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης για τα 176€ που είχε οριστεί, από αναβολή, για τις 15/3/2010 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε και πάλι. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκτά βαρύνουσα σημασία αφού είναι η πρώτη απόφαση Εφετείου που δικαίωσε εκπαιδευτικούς και αποτελεί «δεδικασμένο» για όλες τις ανάλογες προσφυγές συναδέλφων ανά τη χώρα.

Είναι η ώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση να δείξει έμπρακτα και όχι στα λόγια την προτεραιότητα που διακηρύσσει πως έχει για την Παιδεία και να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα του εκπαιδευτικού κλάδου με την
παραίτηση του Δημοσίου από την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται !!