Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Δεσμεύσεις Παπανδρέου στη Βουλή για την παιδεία



Γι' αυτό και επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μας :

Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και στο 2% για την έρευνα και την τεχνολογία σε μια τετραετία.

Θα το αποδείξουμε από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό, με ένα επιπλέον δις ευρώ για την παιδεία. Θα κόψουμε, αν χρειάζεται, από παντού. Τα λεφτά θα βρεθούν θα εξοικονομηθούν και από άλλες δαπάνες, για να πάνε στην παιδεία. Όχι για να χαθούν σε κάποια αδιαφανή χοάνη, αλλά για να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες αλλαγές και να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις.

Κύριοι της κυβέρνησης, δυστυχώς, έχετε αποτύχει παντού.

Απαξιώσατε τις πραγματικές δυνατότητες που έχει και η Ελλάδα και ο Ελληνισμός. Βλέπετε, αν ως χώρα πάμε να ζητήσουμε δάνεια -όπως κάνει η κυβέρνηση σήμερα- ζητιανεύοντας, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, προφανώς, θα δυσκολευτούν να μας δώσουν για περισσότερα ρουσφέτια και σπατάλη.

Εάν όμως πάει μια νέα κυβέρνηση να ζητήσει χρηματοδότηση για ένα άλλο σχολείο, μια άλλη, «Πράσινη Ανάπτυξη», μια άλλη λειτουργία του κράτους, αποδοτική, τότε η διαπραγμάτευση θα είναι επιτυχής. Διότι θα ξέρουν ότι η Ελλάδα αποτελεί καλή επένδυση, επένδυση σ' ένα σίγουρο μέλλον.

Αυτή την Ελλάδα εμείς θα εκπροσωπήσουμε αύριο, ως κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.