Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Απόσπασμα συνέντευξης Τύπου της Άννας Διαμαντοπούλου με θέμα: "Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση"

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Π.Ε. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
- ΤΡΙΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αλλαγή τριών Υπουργών σήμερα ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι όλα ξεκινούν από μηδενική βάση και ότι η εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης είναι «tabula rasa». Αυτό είναι μια εύκολη απάντηση για να οδηγηθούν σε εκλογές και σε προεκλογική περίοδο, δεν είναι όμως αυτό που θέλει η χώρα. Η χώρα χρειάζεται απαντήσεις στο quo vadis. Και αυτές τις απαντήσεις θα τις δίνει καθημερινά και με συγκεκριμένο τρόπο το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει σήμερα την έναρξη ηλεκτρονικού διαλόγου στο θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και καταθέτει την πρότασή του. Ο διάλογος αυτός θα οδηγηθεί, ως αποκορύφωμα, στα τέλη Γενάρη σε ένα ηλεκτρονικό chat με όλους τους μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης οι οποίοι θα κληθούν ζωντανά να πουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους. Η άποψή μας είναι ότι ο διάλογος με τη νεολαία δεν είναι ένα γενικό ευχολόγιο. Ο διάλογος με τη νεολαία απαιτεί συγκεκριμένο πλαίσιο, όπου οι ίδιοι μπορούν να έχουν άποψη και να την καταθέσουν για τα θέματα που τους αφορούν.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σήμερα στη Βουλή καταθέτουμε με αφορμή τη συζήτηση για την τεχνική εκπαίδευση μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταρρύθμιση που απαιτεί αυτός ο χώρος. Ο χώρος της τεχνικής εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά σημαντικός για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαιρετικά σημαντικός για την αγορά εργασίας. Η πρότασή μας, την οποία έχετε στα χέρια σας, αφορά ένα νέο Τεχνολογικό Λύκειο. Η πρόταση αυτή η οποία βασίζεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που παρουσιάστηκε το 2007 και εξειδικεύεται σήμερα, είναι από σήμερα ήδη στο http://www.wikipolitics.gr/, όπου ανοίγει ένας ηλεκτρονικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς με τους γονείς με τους μαθητές.